Ingredienti:

4 finocchi
Olive nere qb
Pomodorini qb
Pangrattato
Olio
Sale
Pepe

Procedimento:

Tagliare a fettine i finocchi, un po’ spessi, condirli in una ciotola con olio, pagrattato e sale.
Mescolarli bene, e adagiarli in una placca forno, foderata con carta forno, spolverare con il pangrattato rimasto sul fondo della ciotola, aggiustare di olio e di sale, una spolverata di pepe, poi tagliate le olive e i pomodorini sui finocchi. Infornare a 200 gradi per circa 30 minuti , forno statico .( Controllare la cottura può variare in base allo spessore del finocchio tagliato )

English:

Fennel au gratin with cherry tomatoes and black olives
Ingredients:

4 fennel
Black olives to taste
Cherry tomatoes to taste
Bread crumbs
Oil
salt
pepper

Method:

Cut the fennel into slices, a little thick, season them in a bowl with oil, pagrattato and salt.
Mix them well, and place them on an oven tray lined with parchment paper, sprinkle with the breadcrumbs left on the bottom of the bowl, season with oil and salt, a sprinkle of pepper, then cut the olives and cherry tomatoes on the fennel. Bake at 200 degrees for about 30 minutes, static oven. (Check the cooking can vary according to the thickness of the cut fennel)