Cosce di pollo con le patate al forno | Baked chicken legs with potatoes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Questa versione di cosce di pollo con le patate ho voluto sbollentare le patate prima di metterle al forno, cosi cuociono a pari passo con le cosce di pollo.

Ingredienti:

600 g di cosce di pollo
600 g di patate
olio evo q.b.
qualche rametto di rosmarino
uno spicchio d’aglio
mezzo limone
sale q.b
pepe q.b

Procedimento:

Salare e pepare il pollo, aggiungere un filo d’olio e mezza spremuta di limone e mettere lo spicchio d’aglio e il rosmarino

 

 

Sbucciare le patate e tagliarle a cubetti, nel frattempo in una pentola far bollire l’acqua per sbollentare le patate

 

 

Quando l’acqua bolle aggiungere un pò di sale grosso e un cucchiaio di aceto di vino bianco

 

 

 

Aggiungere le patate e farle bollire per 7-8 minuti

 

 

 

 

Trascorso 8 minuti scolare le patate e metterle nella teglia, aggiungere qualche filo di olio d’oliva, mescola

 

 

 

Adagiare il pollo nelle patate e cuocere per un’ora a 220°

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cliccare il link per vedere il video come prepararlo https://youtu.be/tSzZ4-VTolU

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Recipe in English:

Baked chicken legs with potatoes

This version of chicken with the potatoes, I have blanched the potatoes so they cook together with the chicken in the same time of cooking, if you want to skip this step of boiling, cook the potatoes about twenty minutes in the oven before putting the chicken

Ingredients:
600 g of chicken legs
600 g of potatoes
extra virgin olive oil to taste
a few sprigs of rosemary
a clove of garlic
half a lemon
Salt to taste
pepper as needed

How to cook:

  • Salt and pepper the chicken, adda drizzle of oil e half lemon juiceand put a clove of garlic & rosemary
  • Peel the potatoes, in the meantime boil the water to blanch the potatoes
  • Cut the potatoes into cubes
  • When the water boils add a little coarse salt and a spoonful of white wine vinegar
  • Add the potatoes and boil them for 8 minutes
  • After 8 minutes drain the potatoes and put them in the baking tray
  • Add a few drizzle of olive oil, mix and put the chicken legs
  • Cook it for one hour in temperature 220°C