cu a pummarola ‘ncoppa
‘a pizza e niente cchiù!”
Vi cito questa poesia che inneggia alla pizza:
muzzarella e pummarola….
Ma ll’he a fà cu ‘e mmane, ‘o core
e.. ‘a fronna ‘e vasenicola.
Falla bbona!
Mana grassa a muzzarella,
miette ll’uoglio, miette ‘o ssale…
Falla fà chiù arruscatella:
quanno è cotta nun fà male…..
Cotta bbona!
E vullente, ‘a dint’ ‘o furno,
nun l’he a’ mettere ‘int’ o piatto
ca si no perde ‘o sapore…..
Io m’ ‘a piglio e a chiejo a libretto…
Quant’è bbona!
E cu famma e devuzzione
magno primma ‘o curnicione…
‘O profumo è sapurito!
Mentre magno sto abbuccato
p’ ‘o vestito.
Comme coce! E quant’è bella!
Comme fila ‘a muzzarella!
Muorzo a muorzo ‘haggio magnato….
Pizzaiuò he a campà cient’anne!
Pizzaiuò me so sfizziato!!!!!…
Ma tu vuliv a pizza.. impasto semplice e veloce
Cosa serve per la ricetta:
Ingredienti per l’impasto:
- 1 kg di farina Molino Pagani
- 2 bustine di lievito
- 4 cucchiai di olio evo
- Sale 25 gr
- Acqua 600 gr
Per condire:
- 1 barattolo di Pomodoro pelato La Fiammante
- Provola fresca di Agerola
- Olio extravergine
- Cubetti di prosciutto cotto
- Rosmarino
- Sale q.b.
- Un barattolo di mais
- Aglio
- Basilico
per me una porzione della prima e pure della seconda, grazie! ;p Mi sembra quasi di sentirne il profumo!
sembrano deliziose!! sopratutto la classica focaccia con il rosmarino!!
Che bontà