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By Growing Up Italian ~ Due continenti, due vite ….una cucina

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Torta Smemorina: the only cake recipe you will always remember

Torta Smemorina: the only cake recipe you will always remember

Scritto il 11 Aprile 202111 Aprile 2021
Pubblicato inBreakfast~Colazione , Desserts~ Piccoli Piaceri monoporzione , Lievitati VELOCI , Pies/Tarts/Torte
BIBIDI BABIDI BOO!!!! Here is the Magic Recipe for you! Who doesn’t remember the Fairy Godmother in the Cinderella’s Movie?…
Migliaccio: Semolina and Ricotta cake

Migliaccio: Semolina and Ricotta cake

Scritto il 13 Febbraio 2021
Pubblicato inDesserts~ Piccoli Piaceri monoporzione
As many of the traditional Italian recipes, Migliaccio dates back to the Middle Ages. Its ingredients (pig’s blood, millet) evolved…
Torcolo di San Costanzo. The Umbrian Soft Fruitcake

Torcolo di San Costanzo. The Umbrian Soft Fruitcake

Scritto il 22 Gennaio 202122 Gennaio 2021
Pubblicato inBreakfast~Colazione , Lievitati
As you all know by now, I grew up in Perugia, Umbria, (Italy) where almost every dessert has a long…
Olive Ascolane stuffed with Venison

Olive Ascolane stuffed with Venison

Scritto il 11 Gennaio 202111 Gennaio 2021
Pubblicato inAntipasti/Appetizers , DAIRY FREE
Olive Ascolane or All’Ascolana refer in general to a specific Italian Olive and to a specific recipe from the Marche…
Overnight Waffles. Vegan, GF and Ridiculously Delicious

Overnight Waffles. Vegan, GF and Ridiculously Delicious

Scritto il 16 Dicembre 2020
Pubblicato inAntipasti/Appetizers , DAIRY FREE , Desserts~ Piccoli Piaceri monoporzione , Gluten Free/ Senza Glutine , Piatto Vegetariano , Snacks/Spuntini , Vegan~desserts
This recipe is so simple, a child (or a caveman) could do it. The only thing is : plan ahead!…
Chicken and Dumplings, the Italian Way.

Chicken and Dumplings, the Italian Way.

Scritto il 8 Dicembre 20208 Dicembre 2020
Pubblicato inPasta~Fatta in casa , Piatto unico di carne , Soup
My grandmother Peppa had her own way of making pasta. Like a fingerprint, each Nonna had a unique pasta texture.…
Chocolate Banana Ferrovieri Biscotti. Easy and Gluten Free

Chocolate Banana Ferrovieri Biscotti. Easy and Gluten Free

Scritto il 7 Dicembre 20207 Dicembre 2020
Pubblicato inGluten Free/ Senza Glutine , Pies/Tarts/Torte
I grew up just a few miles down the road from the Perugina Factory. The Perugina factory is the Italian…
Red Cabbage Pesto Spaghetti with Persillade. VEGAN delight.

Red Cabbage Pesto Spaghetti with Persillade. VEGAN delight.

Scritto il 28 Novembre 2020
Pubblicato inCucina vegana~ piatti salati , DAIRY FREE , No category , PASTA! , Piatto Vegetariano , Primi Piatti
This dish is not only beautiful to see, but also healthy and delicious. Like many fruits, red cabbage contains the…
Crostata del Pastore (Umbrian Shepherd’s Pie)

Crostata del Pastore (Umbrian Shepherd’s Pie)

Scritto il 24 Novembre 202024 Novembre 2020
Pubblicato inAntipasti/Appetizers , contorno , Pies/Tarts/Torte , Snacks/Spuntini
Every recipe from my childhood revolves around my family's Umbrian Traditions. Historically it is said that our ancestors, the Etruscans,…
KOLACKY (KOLACHES) with Orange Raspberry filling

KOLACKY (KOLACHES) with Orange Raspberry filling

Scritto il 18 Novembre 2020
Pubblicato inDesserts~ Piccoli Piaceri monoporzione , Lievitati , Piatti dal Mondo
Texas is the where these Danish-like pastries are popular. Brought to the States by Czech Immigrants who eventually settled in…

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Vivo tra due mondi, ma con i piedi per terra. E' un lusso poter scegliere il meglio di entrambi. La vita mi ha fatto questo regalo, e lo voglio condividere con Voi!!

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Salve! vivo tra due mondi ma con i piedi per terra. Cucino per lavoro, pasticcera per passione. Flamboyant per scelta. I miei piatti non sono i "soliti" che trovi in giro. Ogni piatto e' speciale, unico, con una marcia in

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