Octopus antipasto

octopus antipasto 320Octopus antipasto: All around the Mediterranean you will find marinated octopus being served up as an antipasto. Now you can recreate your experience of this enjoying octopus on Ponza, with this recipe.

Ingredients:

  • 1 large Octopus (at least 500 grams / 1 lb), cleaned
  • A good handful of fresh Italian parsley, chopped
  • Extra virgin olive oil
  • 1/4 cup (60 ml) white wine vinegar or lemon juice
  • 1 clove Garlic, finely chopped
  • Salt
  1. Put the octopus in a large saucepan and cover with cold water.
  2. Bring to the boil and cook over a medium heat for up to 1 hour or until it is tender enough for a fork to run through it (like potatoes).
  3. Once cooked, turn off the heat and allow it to cool in the water – this is the secret to it being tender.
  4. Drain and cut into bite size pieces.
  5. Marinade in the lemon juice with the garlic for up to 2 hours turning at least once.
  6. Add the parsley and enough olive oil to cover.
  7. When you are ready to serve, adjust the seasoning .
  8. Serve as an antipasto.

octopus antipasto 320

 

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

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