Get a site

Chorizo spaghetti con fagioli neri e fette di lime

chorizo_spaghetti_320Chorizo spaghetti con fagioli neri e fette di lime: Chorizo non è solo per la paella, è anche ottimo con la pasta!

Questa ricetta… Chorizo spaghetti con fagioli neri e fette di lime e’ super-veloce ed è piena di sapore e perfetta per una sera dove non hai tanto tempo per preparare qualche cosa piu’ impegnativa. chorizo piccante si sposa splendidamente con la salsa di questa ricetta. Scegli pasta come penne, farfalle oppure spaghetti per intrappolare la salsa, Condire con sale e pepe e guarnire con fette di lime se desiderato.

Questo piatto richiede solo 15 minuti per cucinare, e lo rende un pasto ideale per metà settimana questo è facile e veloce e i bambini lo ameranno anche.

INGREDIENTI per 4 persone

  • 500 gr di spaghetti
  • 500 gr di chorizo curato
  • 6 spicchi d’aglio
  • 425 gr fagioli neri, scolati e sciacquati
  • 2 cucchiaini di peperoncino in polvere
  • succo di 2 lime
  • 1 lime tagliato a spicchi, per guarnire
  • sale kosher e pepe macinato al momento, a piacere

chorizo_spaghetti_320

  1. Cuocere gli spaghetti in base alle indicazioni sulla confezione, fino al dente. Scolare attraverso un colino, riservando circa una tazza di acqua di cottura.
  2.  Affettare sottilmente il chorizo, e tritare finemente l’aglio. In una grande padella, l’olio d’oliva di calore a fuoco medio, quindi aggiungere chorizo. Cuocere per circa 2 minuti, lanciando a metà, fino al caldo e leggermente dorate su ogni lato. Ridurre il fuoco a medio-bassa, aggiungere l’aglio tritato e cuocete per un altro minuto. Mescolare in fagioli neri, peperoncino in polvere, succo di lime, e 1/4 tazza di acqua di cottura riservato, e mescolate per creare la salsa. Aggiungere la pasta cotta e mescolate a cappotto. Condire con sale e pepe e trasferimento in un piatto da portata.
  3. Guarnire con fette di lime supplementari, se lo si desidera ed ecco Chorizo, Spaghetti con fagioli neri e fette di lime .

Published by thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.