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Bucatini con asparagi e salmone affumicato

La pasta con asparagi e salmone affumicato è composta da soli 5 ingredienti. Come per molti piatti italiani di pasta, la regola è quella di mantenerlo semplice.

Il sapore più intenso di questo piatto deriva dal salmone affumicato. Puoi sostituirlo con trota affumicata o sgombro affumicato. L’aggiunta di limone aiuta a mantenere un piatto altrimenti ricco, un po ‘più leggero.

Abbiamo scelto di servire la nostra pasta con salmone affumicato agli asparagi, sopra la nostra pasta preferita, i bucatini. Bucatini è come un lungo tubo cavo di pasta che racchiude in modo eccellente sughi ricchi e cremosi.

Pasta cremosa con asparagi e salmone affumicato – per 4-6 persone

  • 454 grammi di pasta bucatini
  • 240 ml di crema
  • 225 grammi di asparagi, puliti e tagliati a pezzi di 3 cm
  • 170 grammi di salmone affumicato, con la pelle rimossa e il pesce a pezzi
  • Scorza di 2 limoni
  • Succo di 2 limoni
  • Sale e pepe nero

  1. Per prima cosa prepara la salsa. In una casseruola profonda o padella, aggiungere la panna e portare ad ebollizione.
  2. Nel frattempo, in un’altra padella, cuocere la pasta secondo le istruzioni sulla confezione
  3. Aggiungere gli asparagi, 1/4 cucchiaino di sale e 1/4 cucchiaino di pepe nero, quindi ridurre il fuoco e cuocere a fuoco lento, scoperto per 3 minuti o fino a quando gli asparagi diventano verde brillante.
  4. Aggiungi il pesce, il succo di limone e la scorza di limone alla salsa e continua la cottura per un minuto o 2.
  5. Non appena la pasta è cotta, sollevala dall’acqua e mettila direttamente nella salsa. Aggiungi un po ‘d’acqua di pasta per aiutare a sciogliere la salsa se necessario.
  6. Servire immediatamente

Published by thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

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