Zucchini and fresh mint frittata

zucchini frittata 320Zucchini and fresh mint frittata: Frittata is amazingly versatile and makes a quick and easy breakfast, brunch, antipasto and party dish. A recipe for all occasions and for anytime of the day. The combination of mint with the zucchini makes this zucchini and fresh mint frittata very light and refreshing.

The recipe for zucchini and fresh mint frittata is one of our most popular and from what you have to say, it’s because you can whip this up with very little preparation time and enjoy it at any time of the day.

Ingredients – serves 4:
  • 6 medium eggs
  • 1 handful fresh mint leaves, rougly chopped
  • 4 medium zucchini, diced
  • 1 medium onion, thinly sliced
  • 4 tablespoons parmesan cheese, grated
  • 3 tablespoons olive oil

zucchini frittata 320

  1. Fry the zucchini, onion and mint in a non stick frying pan until the courgette has changed colour. You can do this ahead of time as it will keep in an airtight container in the fridge for a few days. Be careful not to overcook it. (You don’t want mushy zucchini). Season with a little salt.
  2. Crack the eggs into a bowl and add the cheese. Mix well.
  3. When the courgettes are ready, add the eggs to the pan.
  4. Stir for the first minute or so and then wait for the eggs to start to set, shaking the pan from time to time to keep the frittata loose.
  5. When the eggs have set, turn the frittata with the aid of a plate, and return it to the pan.
  6. After another couple of minutes cooking, the frittata is ready

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

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