Whole wheat bruschetta with tomato and fresh mozzarella

mozzarella tomato wholewheat bruschettaWhole wheat bruschetta with tomato and fresh mozzarella: Now I really do love to cook and always appreciate an interesting recipe. However, sometimes there isn’t time for anything elaborate, especially when you have a table full of gesticulating Italians to feed. Pulling something out of the ‘kitchen hat’ with a triumphant ‘TUH DUH!!’ can be quite the challenge. And so it came to pass that I invented the Tomato and Mozzarella Croissant and the whole wheat tomato and mozzarella bruschetta.

I was so pleased with myself that as the table full of Italians amused themselves with conversation, I quietly beavered away in the kitchen and documented my efforts with a series of photographs …. just for you.

Ingredients (the amounts will depend on how many people you have waiting at your table):

  • Thinly sliced wholemeal bread
  • Fresh mozzarella, sliced into small pieces
  • Fresh tomato, finely chopped
  • Garlic granules, I am ashamed to say that I didn’t have any fresh at the time
  • Pinch of salt
  • Olive oil

mozzarella tomato wholewheat bruschetta

  1. Preheat the grill (broiler).
  2. Drizzle each of the slices of bread with olive oil and arrange them in one layer on a baking tray.
  3. Place them under the grill to brown.
  4. Meanwhile mix the tomato with the garlic and a pinch of salt.
  5. Turn each of the pieces of bread over and sprinkle with a little salt.
  6. Divide the mozzarella and tomato between each one and place under the grill until the mozzarella melts.
  7. Serve, drizzled in a little more olive oil while they are still warm.

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.