Marmellata di arance

orange marmaladeMarmellata di arance: È quel periodo dell’anno quando in Florida vengono raccolte le arance,ma non tutte diventeranno succo di frutta! Di cui la Florida va famosa e fiera cene sono tantissime appese agli alberi nel nostro Aranceto locale: Harvey’s Grove dove preparano a fare la marmellata di arance!

YouTube: video in inglese

Ingredienti12 arance

  • 2 limoni
  • 600 g – 1 kg di zucchero
  • acqua
  1. Lavate la frutta e tagliatela,  rimuovete la parte superiore e inferiore del frutto.
  2. Tagliate ogni frutto a metà e poi affettare molto sottilmente.
  3. Poi tagliare ogni fetta a metà. Può sembrare strano, ma è più facile da fare in questo ordine.
  4. Inserire tutti i frutti in una grande casseruola abbastanza capiente. Dopo di che’ aggiungi l’acqua il livello dell’acqua dovrebbe venire appena sotto la superficie del frutto.
  5. Portare la pentola a bollore e cuocere per 30 minuti o fino a quando il frutto si e’ ammorbidito.
  6. Aggiungere 600 g di zucchero alla frutta e mescolate fino a far sciogliere.lo zucchero
  7. Ridurre il calore a ebollizione e cuocere per 10 minuti, mescolando continuamente, poi assaggiare. Si sta facendo la marmellata di arance a vostro piacimento quindi iniziate ad assaggiare ed aggiungete lo zucchero a vostro piacimento.
  8. Continuare la cottura fino a quando la marmellata e’ ridotto di quasi la metà, il fluido in alto non è ‘acquoso’ ma e’ denso sul fondo.
  9. Spegnere e versare in vasetti sterilizzati. I miei vasetti e coperchi vengono sterilizzati nel forno.Poi aggiungere la marmellata calda al barattolo caldo e fissare il coperchio.

orange marmalade

Colazione, Frutta, Marmallata , , , ,

About thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

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