Grilled swordfish steak

sword fish steak grilledGrilled swordfish steak: Swordfish are readily available around Ponza and you will often see it on menus as well as being delivered to you by your neighbours!

When the swordfish were being pulled in from the waters around the little Italian island of Ponza, our neighbour would deliver a pile of it nearly every day! So, we would take it to Ada at Sunset Village, Ponza because she knew exactly what to do with it.

We have to say that swordfish is potentially a very pungent fish – gamey. It is therefore better to prepare your grilled swordfish when it is very fresh indeed! We have experienced frozen prepared swordfish and it doesn’t even come close.

Grill your swordfish simply. No fuss, no muss!

Ingredients serves 4

  • 4 swordfish steaks (about 200 g each)
  • juice and zest of 1 medium lemon
  • 1 tablespoon oregano
  • 1 palmful Italian parsley, finely chopped
  • 1 medium clove garlic, finely chopped
  • Salt and pepper
  • Extra virgin olive oil

sword fish steak grilled

  1. Mix together the olive oil, lemon juice, a generous amount of oregano, parsley and lemon zest to make the marinade.
  2. Season the marinade with salt and pepper.
  3. Marinate the swordfish for a couple of hours.
  4. Remove the steaks from the marinade and dry with kitchen paper.
  5. Heat the grill to its maximum heat.
  6. Grill the swordfish for a couple of minutes each side.
  7. When they are cooked, liberally drizzle them with extra virgin olive oil.
  8. Serve immediately.

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.