Coniglio con funghi e cipolle

Coniglio con funghi e cipolle è un pasto perfetto per tutta la famiglia. Dovresti essere pronto a mettere da parte coltello e forchetta perché uno dei modi più divertenti per mangiare coniglio è con le dita!

Gli italiani mangiano il coniglio come gli americani mangiano il pollo, vale a dire, abbastanza spesso. La carne di coniglio è tenera, magra, deliziosa e versatile come il pollo, a cui può anche essere paragonato nel gusto.

I conigli sono facili da allevare in spazi ristretti, soprattutto in contesti urbani o suburbani e, fedele alla loro reputazione, si riproducono rapidamente. Sono una fonte ideale di proteine per tutti questi motivi, eppure gli Stati Uniti devono ancora abbracciare il coniglio come cibo.

Mangiare il coniglio è abbastanza comune nel Mediterraneo, specialmente in Italia e in Francia, che sono i responsabili della produzione e del consumo più elevati di coniglio in Europa.

Coniglio con funghi e cipolle – per 4 persone

  • 1 coniglio tenero a pezzi
  • 3 cipolle medie
  • 250 g funghi champignon
  • 30 g burro
  • 2 – 3 cucchiai olio oliva
  • 1 bicchiere crema
  • 3 – 4 cucchiai vino
  • 1 pizzicodi maggiorana.

  1. In un tegame, mettere olio, burro, le cipolle affettate fini, coniglio e far insaporire.
  2. A metà cottura del coniglio unire i funghi a fettine, salare e versare il vino facendolo evaporare poco a poco.
  3. Quindi portare a cottura unendo poco alla volta il latte, alla fine unire la maggiorana.
  4. Servire caldo il coniglio e la sua salsetta.
Secondi ,

About thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

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