Vegan gnocchietti

kneading gnocchi2 ingredient vegan gnocchietti: Anna came for a short stay with us on the tiny island of Ponza, Italy, and shared with us her recipe for a quick and easy ‘vegan’ gnocchi otherwise known as gnocchietti. This is a recipe for a style of pasta which is shaped into gnocchi dumplings. However, the most interesting point about this recipe is the technique involved in making the dough.

This recipe has no potato or egg and therefore perfect as part of a vegetarian or vegan meal. It’s simply flour and water.

Ingredients for 6 – 8 servings:
1 litre water
1 kg all purpose flour

  1. In a large saucepan, bring the water to a boil.
  2. Turn off the heat and immediately stir in the flour.
  3. Mix until combined and turn it out onto a clean work surface (lightly floured if necessary)
  4. Knead the dough until smooth and firm – 3 – 5 minutes.
  5. Cover the dough and work in palm-sized portion, forming each portion into a rope about the thickness of a pencil.
  6. Cut into small, bite-sized pieces.
  7. Hold a fork on the work surface and firmly roll each gnocchi over the fork. Lightly dust them in flour to avoid them sticking together.
  8. Lay out on a tray in one even layer and place them in the fridge until you are ready to use them. Alternatively, place them in the freezer in one even layer and when they are frozen, pop them into a bag or airtight container.
  9. To cook, bring a large pan of salted water to a boil.
  10. Add the gnocchi and when they float to the top, drain them and add them to your chosen sauce.

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.