Asian-style Chicken Wings

asian chicken wingsChicken wings of all flavours are probably the most popular finger food in the whole of America! And it seems that even if you think you have made enough, you haven’t! 

Chicken wings are to America what pasta is to Italy. National Chicken Wing Day is on July 29 and according to The National Chicken Wing Day website:

“Whether you like them hot and spicy, sticky sweet or plain Jane and whether your prefer them served with blue cheese, plum sauce or celery sticks, chicken wings have to be the most versatile protein on the planet. Americans have been attesting to this fact, gobbling up wings by the boat-load with more than 27 billion eaten in 2013 and 1.23 billion wings consumed during Super Bowl weekend alone. That’s over 100-million pounds of wings. To give you some idea of what that looks like picture the chicken wings laid out end to end — they’d circle the perimeter of the Earth not once but twice!”

We have quite a lot of chicken wing recipes to share with you and this in one the tip of the wing … so to speak.

Ingredients (makes 25 wings):

  • 25 chicken wings
  • 240 ml (1 cup) Hoi Sin Sauce
  • 120 ml (½ cup) clear honey
  • 120 ml (½ cup) dark soy sauce
  • 1 tablespoon tomato purée

asian chicken wings

1. Place the chicken pieces in a shallow pan.
2. Mix all of the remaining ingredients in a medium bowl and pour over the chicken, turning several times to coat.
3. Cover and refrigerate for at least 5 hours or overnight.
4. Preheat the broiler or prepare a charcoal fire in an outdoor grill.
5. Broil or grill the chicken for about 10 minutes on each side.

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

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