Spaghetti alla zingara , tonno capperi e olive – Gipsy style spaghetti, with tuna, olives and capers

Spaghetti tonno olive e capperi
Spaghetti tonno olive e capperi

Spaghetti tonno Capperi e olive
Gipsy style spaghetti, with tuna, olives and capers

Ingredienti per 2 persone
180 gr spaghetti
1 scatola di tonno
20 pomodorini cherry
10 capperi
5 acciughe
1 scalogno
10 olive aggiasche
Olio evo

Ingredients for 2 people
180gr spaghetti
1 can tuna
20 small tomatoes
10 capers
5 anchovies
1 shallot
10 olives
Olive oil

Preparazione
In una padella mettere 2 cucchiai di olio , aggiungere lo scalogno tagliato sottile e le acciughe . Dopo qualche minuto aggiungere i pomodorini tagliati in 2.
Cuocere 10 minuti aggiungere le olive e i capperi .
Cuocere ancora 5 minuti e aggiungere il tonno . Scolare la pasta nella pentola del sugo farla insaporire e aggiungere il prezzemolo .

How to make
Cook spaghetti in boiling water with salt.
In a pan simmer the shallot and anchovies with oil, after some minutes add the tomatoes sliced in two. Cook for 10 minutes, add olives and capers.
After 5 minutes add tuna and the spaghetti.
Decorate with parsley before serving