Risotto d’orzo con zucchine e pomodorini – Barley risotto with zucchini and tomatoes

  • Preparazione: Minuti
  • Cottura: Minuti
  • Difficoltà: Medio
  • Porzioni: 2/3 persone
  • Costo: Economico

Ingredienti

  • Orzo perlato (Barley) 150 g
  • Zucchine (Zucchini) 2
  • Pomodorini (Cherry tomatoes) 10
  • Olive denocciolate (Pitted olives) 10
  • Cipolla (Onion) 1/2
  • Dado vegetale (Vegetable Bouillon cube) 1/4
  • Timo (Thyme)
  • Peperoncino (Hot pepper)
  • Sale (Salt)
  • Olio (Oil)

Preparazione

  1. Mettete a bagno in una bacinella per 12 ore l’orzo perlato. Scolatelo, sciacquatelo e fatelo bollire in acqua salata per 30 minuti.

    Soak the barley in a bowl full of water for 12 hours. Drain it, rinse it and boil it in salt water for 30 minutes.

  2. Nel frattempo, in una padella antiaderente fatte imbiondire la cipolla nell’olio. Lavate e tagliate le zucchine a rondelle.

    In the meantime, in a pan brown the onion with some oil. Wash and cut the zucchini into rounds.

  3. Una volta appassita la cipolla aggiungete le zucchine, salate, aggiugngete abbondante timo e peperoncino. Insaporite con il dado vegetale.

    Once the onion is golden add the zucchini, salt. Add the thyme, the hot pepper and the vegetable Bouillon cube.

  4. A metà cottura unite i pomodorini tagliati in quattro parti e aggiustate di sale. A fine cottura unite le olive. Scolate l’orzo e mantecatelo con le verdure.

    When the compound is half-cooked add the cherry tomatoes cut into quarters and salt. Once the compound has finished cooking add the olives. Drain the barley and mix it with the vegetables.

  5. Servite caldo o freddo, a seconda della stagione, con una spolverata di peperoncino e qualche rametto di timo fresco. Assaggiate e buon appetito 🙂

    Serve hot or cold, depending on the season, with some hot pepper and thyme. Enjoy your meal!

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