Shrimp scampi antipasto

shrimp scampiShrimp scampi antipasto: Shrimp fished around the tiny Italian island of Ponza have a particularly bright colour and so make a wonderfully colourful addition to the table as a fried shrimp scampi antipasto.

Wander the fish markets around Ponza or any Mediterranean town and you will find an abundance of fresh fish. These markets are always busy as the Italians prize their fresh foods and what better dish can there be than one as fresh and simple as this shrimp scampi antipasto. Serve with some freshly cut lemon and a mix of dips.

Ingredients: Serves between 4 – 6 as an antipasto

  • 2 teaspoons olive oil
  • 28 large shrimp (about 1.5 lb / 750 grams), deveined
  • 3 medium cloves garlic, crushed
  • 1/3 cup Sauvignon Blanc or similar dry white wine
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon ground black pepper
  • 1/4 cup fresh Italian parsley, finely chopped
  • 1 tablespoon fresh lemon juice and zest of 1/2 lemon

shrimp scampi

  1. Heat the oil in a large frying pan over a medium to high heat.
  2. Add the shrimp and saute for 1 minutes.
  3. Add the garlic and continue cooking for 1 minute.
  4. Add the wine, salt and pepper and bring to a boil.
  5. Reduce the heat to medium and cook for just 30 seconds.
  6. Add the parsley, lemon juice and zest and mix well.
  7. Cook for a further minute before serving with some fresh bread.

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.