Marinated anchovies

marinated anchovies 320Marinated anchovies: The marinated anchovies – an Italian antipasto that you find served along the coastlines of Italy, are very different from those salty offerings that you find squeezed into small jars and made available in the supermarkets all over the world.

The experience of those salty anchovies has put some people off trying the real thing. Freshly prepared anchovies in oil are served as an appetizer here on the little Italian island of Ponza and are reasonably easy to prepare. Once you have prepared fresh anchovies in oil they will keep for a number of days in the fridge and you may never buy another supermarket jar of them again!

Ingredients

  • 500 grams fresh anchovies
  • 1 medium clove garlic
  • Juice of 2 medium lemons
  • 1 small palm full of fresh Italian parsley, finely chopped
  • 200 ml vegetable oil
  • 2 – 3 tablespoons white wine vinegar

marinated anchovies 320

  1. First clean the anchovies: remove the head, open the belly of each fish, discard the inners then spread the fish open to make it flat and pull the spine to remove it along with any other bones that you find.
  2. Rinse them under water and pat dry.
  3. First marinate the anchovies in the vinegar for 2 hours then remove them and pat each one as dry as you can.
  4. Combine the lemon juice, garlic, oil and parsley.
  5. Add a single layer of anchovies in a shallow dish and pour over some marinade.
  6. Continue to layer in this way and ensure that the anchovies are completely covered in the marinade.
  7. Cover and place at the bottom of your fridge for 5 – 8 hours before serving.

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

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