Mackerel under oil

mackerel antipastoMackerel under oil: Mackerel is a very cheap and tasty fish and this is a very simple recipe, but you must use very fresh mackerel. The blanching should be very brief, being careful not to overcook. The traditional way to time the cooking is to recite the Lord’s prayer.

This recipe is a basic ceviche where the acid from the vinegar or lemon juice, effectively cooks the fish. Mackerel antipasto is a very popular antipasto in Italy and there is never enough to go around. The Italians love their fish dishes and fish is well known for being a part of what makes up the Mediterranean diet. No surprise then that mackerel is rich in Vitamin D and B12.

Serve with a collection of grilled vegetables such as eggplant and bell peppers along with some good bread.

Ingredients:

  • Fresh mackerel, cleaned and filleted
  • White wine vinegar or lemon juice (or mixture of both), enough to cover the fish
  • Olive oil
  • Garlic, finely chopped
  • Fresh dill or parsley, finely chopped

mackerel antipasto

  1. Blanche the mackerel fillets in lightly salted boiling water for as long as it takes to recite The Lord’s Prayer. I’ll start you off. “Our Father… ”
  2. Put the fillets into a non-metallic dish and cover with the vinegar.
  3. Leave to marinate for an hour turning the fillets over after 30 minutes.
  4. Remove the mackerel from the vinegar and transfer to a serving plate – discard the vinegar.
  5. Dress with some good extra virgin olive oil, garlic and fresh herbs.

Note:
This dish will keep for a while in the fridge as long as you keep the fish covered with olive oil.

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

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