Creamed mashed potatoes with fresh parsley

parsley-mashed-potato-2Creamed mashed potatoes with fresh parsley:  Mashed potatoes are a very British tradition and are considered ‘comfort food’. Mashed potatoes are extremely versatile and in their simplest form, are always made with butter and cream or milk or as with our creamy mashed potatoes, with English parsley. Oh, and by the way, the English parsley is the tight, curly parsley as opposed to the flat leaf Italian kind. It has a distinctly different flavour which also goes very well with white fish.

You can serve our creamy mashed potatoes with parsley, with a traditional Sunday lunch alongside roast meat in gravy and other vegetables. However, mashed potatoes are so popular that they are also served with other traditional British dishes such as cottage pie, shepherd’s pie, colcannon and we can’t forget ‘bangers and mash!’

Ingredients: Serves 4

  • 4 large Yukon gold potatoes
  • 1 tablespoon salt
  • 1-2 tablespoons butter
  • 1/4 cup of milk or cream
  • 1 good handful of fresh  English parsley, finely chopped

  1. Peel and cut the potatoes into like sized pieces.
  2. Place the potatoes and salt into a large saucepan with enough water to cover the potatoes by 1 inch.
  3. Bring the water to a boil over high heat then reduce the heat to medium low and simmer until the potatoes are fork tender, about 18 – 20 minutes.
  4. Drain the potatoes and keep them in the saucepan.
  5. Let them stand for 5 minutes to release steam.
  6. Add the butter and parsley then mash the potatoes by hand.
  7. Add the milk (or cream) a little at a time and continue mashing until the potatoes are creamy and smooth.
  8. Serve immediately.

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

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