Bacon wrapped chicken stuffed with sweetcorn

bacon corn stuffed chicken 320Bacon wrapped chicken stuffed with sweetcorn: We had been back in America for just 24 hours and had already been to the supermarket and planned our dinner.What a relief, since Enzo was becoming increasingly concerned as to where his next meal was coming from.

This simple recipe for bacon wrapped chicken stuffed with sweetcorn takes an hour to cook but only a few minutes to prepare. It’s extremely versatile, freezable, a great all-rounder! We made enough for 2 to 3 meals and this is what we recommend you do if you have the time and the oven on. Make good use of all that energy since you can use your bacon wrapped chicken stuffed with sweetcorn for all sorts of other dishes.

Serve chilled or warm with salad, roughly slice and add to your next pasta dish, slice and pack between bread for a really tasty sandwich. It’s up to you and only your imagination can hold you back!

Ingredients – serves 4 – 8

  • 8 chicken thighs, boneless and skinless
  • 18 long slices of smoked bacon, thinly sliced
  • 2 oz extra strong Cheddar cheese, grated
  • 1 tablespoons of sweet corn for each chicken thigh
  • A good handful of flat-leaf parsley, finely chopped
  • 1/2 medium onion, diced

bacon corn stuffed chicken 320

  1. Preheat the oven to 350 F/ 175 C.
  2. Create the stuffing: Take 2 slices of the bacon and chop finely then mix with the cheese, onion, sweetcorn and parsley.
  3. Line the inside of each chicken thigh with the cheese and bacon stuffing.
  4. Roughly roll the thighs and wrap each one with 2 slices of bacon, don’t worry if the some of the stuffing falls out.
  5. Lay the thighs in a deep baking tray and sprinkle over any of the stuffing that you may have left over.
  6. Place in the centre of the oven and cook, uncovered for up to 1 hour or until the bacon is browned and crisping lightly around the edges.
  7. Remove from the oven and allow the chicken to rest for up to 10 minutes before serving. Alternatively, allow it to cool completely, store in an airtight container and refrigerate or freeze.

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

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