Video ricetta del giorno
- CucinaMediorientale
INGREDIENTI:
- 40 gsemi di sesamo
- 1 vasettoceci (precotti)
- 20 golio di sesamo
- 40 golio di oliva
- 50 gsucco di limone (spremuto fresco e filtrato)
- 1 cucchiainosale
- 1 cucchiainopaprika dolce
- 1 pizzicopepe
- 1/2 cucchiainocurcuma in polvere
INGREDIENTS:
- 40 gsesame seeds
- Pre-cooked chickpeas (1 jar)
- 20 gsesame oil
- 40 golive oil
- 50 gfreshly lemon juice (squeezed and filtered )
- salt (1 tsp)
- sweet paprika (1 tsp)
- pepper (A pinch of)
- turmeric (1/2 tsp)
PREPARAZIONE 〜 DIRECTIONS:
Tostare i semi di sesamo in padella per ca. 5 minuti, lasciarli leggermente raffreddare e poi polverizzarli.
In un frullatore versare i ceci con l’acquafaba (cioè la loro acqua di conservazione), dopodiché unire il sesamo polverizzato e tutti gli ingredienti mancanti.
Mescolare il composto e servire a piacere.
In alternativa si può utilizzare la tahina al posto del sesamo polverizzato, ma ricordatevi di togliere anche 40 g di olio circa (valutare la consistenza) in quanto la tahina lo possiede.
〜
Toast sesame seeds in a pan for about 5 minutes, let them cool a little bit and then pulverize them.
In a blender pour the chickpeas with the aquafaba (i.e. their preservation water), then add the pulverized sesame and the rest ingredients.
Mix the mixture and serve as desired.
As an alternative: use tahina instead of the pulverized sesame, but remember to also remove approx. 40 g of oil (evaluate the consistency of hummus) since the tahina is made with oil.
In un frullatore versare i ceci con l’acquafaba (cioè la loro acqua di conservazione), dopodiché unire il sesamo polverizzato e tutti gli ingredienti mancanti.
Mescolare il composto e servire a piacere.
In alternativa si può utilizzare la tahina al posto del sesamo polverizzato, ma ricordatevi di togliere anche 40 g di olio circa (valutare la consistenza) in quanto la tahina lo possiede.
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Toast sesame seeds in a pan for about 5 minutes, let them cool a little bit and then pulverize them.
In a blender pour the chickpeas with the aquafaba (i.e. their preservation water), then add the pulverized sesame and the rest ingredients.
Mix the mixture and serve as desired.
As an alternative: use tahina instead of the pulverized sesame, but remember to also remove approx. 40 g of oil (evaluate the consistency of hummus) since the tahina is made with oil.
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