Pansotti di zucca- Pumpkin Pansotti

[banner network=”altervista” size=”468X60″]

 INGREDIENTI:500gr. di farina , acqua,olio evo,due uova,sale,zucca, parmigiano grattugiato, 1 tuorlo per legare, ,  noce moscata.

Seguimi su facebook: https://www.facebook.com/LaCucinaDiDani

Per la preparazione dell’impasto vi rilascio a questa mio articolo precedente riguardante i ravioli di carciofi e ricotta:http://blog.giallozafferano.it/danicucina/ravioli-di-carciofi/

Per il ripieno: pulite la zucca e tagliatela a pezzetti,quindi fatela bollire in acqua bollente oppure fatela cuocere in forno per circa 20 minuti.

Una volta cotta aggiungete il parmigiano, 1 tuorlo, un pizzico di sale e la noce moscate e iniziate a mescolare il tutto,ottenendo un impasto omogeneo.

Ora dovrete riempire ogni pansatto uno ad uno!! 🙂 Per questa operazione vi rilascio sempre al mio articolo che vi ho già indicato,lì è spiegato tutto bene 🙂

Fate bollire i pansotti per qualche minuto,condirli con burro fuso,qualche foglia di salvia e parmigiano grattugiato. Buona giornata 🙂

ENGLISH VERSION

Follow me on Facebookhttps://www.facebook.com/LaCucinaDiDani

INGREDIENTS

(for the pasta and the filling): 500 grams “00” flour,water,extra virgin olive oil,2 eggs, 1/2 tsp. salt, 1 kg of pumpkin,freshly grated Parmesan-Reggiano cheese, one yolk for the filling,pinch of nutmeg. (for the sauce): melted butter, sage leaves.

Preparation for the pasta:Mix the flour and the salt together on a large work surface.  Make a well in the center and put in the 2 whole eggs,two tablespoons of oil and half glass of water.  Mix to form a soft ball and let rest for about 20 minutes.

Make a soft dough with a rolling pin or pasta machine .

Preparation for the filling: Clean and cook in the oven the pumpkin(or boil the pumkin in boiling water). In a small saucepan put the pumpkin,the grated cheese, one yolk and a pinch of nutmeg. Mix all the ingredients  until the mixture is homogeneous.

now fill each pansotto:

and finally..

Preparation for the sauce: Melt the butter and add some sage leaves.

Heat water to a boil in a large skillet and add a pinch of salt.Cook the pasta for 2-4 minutes. Gently remove pansotti and place in a dish with butter and sage sauce.

This is the result:

[banner network=”altervista” size=”468X60″]

 

 

 

Pubblicato da daniele, DaniCucina

DANICUCINA. Ricette semplici, gustose e leggere!

2 Risposte a “Pansotti di zucca- Pumpkin Pansotti”

I commenti sono chiusi.