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INGREDIENTI:500gr. di farina , acqua,olio evo,due uova,sale,zucca, parmigiano grattugiato, 1 tuorlo per legare, , noce moscata.
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Per la preparazione dell’impasto vi rilascio a questa mio articolo precedente riguardante i ravioli di carciofi e ricotta:http://blog.giallozafferano.it/danicucina/ravioli-di-carciofi/
Per il ripieno: pulite la zucca e tagliatela a pezzetti,quindi fatela bollire in acqua bollente oppure fatela cuocere in forno per circa 20 minuti.
Una volta cotta aggiungete il parmigiano, 1 tuorlo, un pizzico di sale e la noce moscate e iniziate a mescolare il tutto,ottenendo un impasto omogeneo.
Ora dovrete riempire ogni pansatto uno ad uno!! 🙂 Per questa operazione vi rilascio sempre al mio articolo che vi ho già indicato,lì è spiegato tutto bene 🙂
Fate bollire i pansotti per qualche minuto,condirli con burro fuso,qualche foglia di salvia e parmigiano grattugiato. Buona giornata 🙂
ENGLISH VERSION
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INGREDIENTS
(for the pasta and the filling): 500 grams “00” flour,water,extra virgin olive oil,2 eggs, 1/2 tsp. salt, 1 kg of pumpkin,freshly grated Parmesan-Reggiano cheese, one yolk for the filling,pinch of nutmeg. (for the sauce): melted butter, sage leaves.
Preparation for the pasta:Mix the flour and the salt together on a large work surface. Make a well in the center and put in the 2 whole eggs,two tablespoons of oil and half glass of water. Mix to form a soft ball and let rest for about 20 minutes.
Make a soft dough with a rolling pin or pasta machine .
Preparation for the filling: Clean and cook in the oven the pumpkin(or boil the pumkin in boiling water). In a small saucepan put the pumpkin,the grated cheese, one yolk and a pinch of nutmeg. Mix all the ingredients until the mixture is homogeneous.
now fill each pansotto:
and finally..
Preparation for the sauce: Melt the butter and add some sage leaves.
Heat water to a boil in a large skillet and add a pinch of salt.Cook the pasta for 2-4 minutes. Gently remove pansotti and place in a dish with butter and sage sauce.
This is the result:
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buonissimi complimenti , ciao
che buoni !!!!!!! li ho mangiati, sono come dei ravioli però più piccolini!.
complimenti sono perfetti!!
belle anche le foto!
ciao e buona serata