Are you looking for an easy and tasty recipe with seitan? This is my seitan and potatoes with tomatoes and oregano sauce! It’s a cheap and fast plate to prepare and it’s a proteic meat substitute.
Il seitan è un eccellente sostituto della carne, ma non è adatto ai celiaci poiché derivato dal glutine. Deve comunque essere consumato moderatamente da tutti, circa una o due volte al mese. Può essere autoprodotto oppure si trova in supermercati e negozi biologici in panetti monoporzionati. Altre ricette con il seitan che vi consiglio sono: carbonara vegan e scaloppine al limone.
Seitan is vegan but not gluten free because it derives from gluten. It has to be consumed for one or two times par month. You could produce it by yourself or you can find it in supermarkets and bio shops.
SEITAN ALLA PIZZAIOLA CON PATATE
Ingredienti per due persone:
- 200 gr di seitan
- Una scatola di polpa di pomodoro
- 4-5 patate
- Sale, pepe e origano q.b.
- Olio evo q.b.
- scalogno o mezza cipolla
SEITAN AND POTATOES WITH TOMATOES SAUCE
Ingredients for 2 people:
- 200 gr of natural seitan (2 blocks)
- 1 can of tomatoes sauce
- 4-5 potatoes
- Salt, pepper and oregano to your taste
- Olive oil
- 1/2 onion
Procedimento:
Per prima cosa preparate le patate, che sono la cosa che cuoce di più. Potete farle in una teglia in forno oppure in padella coperte. Sbucciatele e tagliatele a tocchetti o a fette, aggiungete la cipolla se volete. Mescolate metà della polpa di pomodoro con sale, pepe e origano e versate sulle patate. Aggiungete un po’ d’olio extravergine d’oliva e lasciate cuocere per circa 40 minuti.
Prepare potatoes: wash and cut them as you prefer, cut the onion and add salt and pepper. Mix the tomatoes sauce with oregano and a bit of olive oil and put on potatoes. Put in the oven or in a frying pan with cover for about 40′.
Adesso in una padellina prepariamo il seitan. Tagliatelelo a fettine piuttosto sottili e fatele cuocere con un po’ d’olio e l’altra metà del pomodoro per circa 10 minuti. Regolate di sale, pepe e origano, unite le patate e buon appetito!
In a little frying pan, cook the seitan. Cut it in very thin slices, add the tomatoes sauce with oil, oregano, salt and pepper and let it cook for 10′. Now your dinner is ready!