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Zuppa di verdure e pesto verdi con riso

La zuppa di verdure e pesto verdi con riso si è rivelata un ottimo modo per ripulire il frigorifero. Si è anche rivelata una delle zuppe migliori e leggere, in cui abbia mai avuto il privilegio di immergere un cucchiaio.

Confesso di avere un’ossessione per il pesto e lo spalmerò, mi dilungherò e lo fonderò praticamente in qualsiasi cosa, solo per vedere cosa succede. Mantenere questa zuppa verde ha funzionato perfettamente ai fini della presentazione. Leggera, rinfrescante e aromatica, questa è una zuppa per un pranzo estivo.

Zuppa di verdure e pesto verde con riso – Per 4 persone

  • 1 zucchina tagliata a metà e tagliata a fettine sottili
  • 200 grammi di piselli surgelati, scongelati
  • 250 ml di brodo vegetale o di pollo
  • 250 g di riso basmati cotto
  • 100 g di spinaci baby

  1. Portare a ebollizione 1 litro di acqua leggermente salata.
  2. In una grande ciotola, aggiungi le zucchine e i piselli. Versare sopra acqua bollente, coprire e mettere da parte per un massimo di 3 minuti.
  3. Nel frattempo, portare a ebollizione il brodo e assaggiarlo per condire in quanto questa è la base della zuppa.
  4. Scolare le zucchine e i piselli dalla loro acqua, quindi rimetterli nella ciotola insieme alle foglie di riso e spinaci. Versare sopra il brodo caldo, quindi coprire e lasciare per altri 2 minuti fino a quando non viene riscaldato e gli spinaci si sono appassiti.
  5. Condire a piacere, quindi mestolare la zuppa in ciotole. Aggiungi un vortice di pesto, olio d’oliva, se usato, e parmigiano grattugiato.
  6. Servire con pane croccante.

Published by thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

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