Yellow tomato and eggplant caponata lasagna salad

yellow taxi caponata lasagna saladYellow tomato and eggplant caponata salad lasagna:  A lasagna doesn’t have to be hot out of the oven. As with so many other pasta dishes, you can also serve it chilled and this is exactly what we did to showcase our salad lasagna.

We have recently made you some caponata from the eggplant being harvested at The Farm. There are a number of dishes you can do and this is just one of our ‘out-of-the-box’ ideas. Keep in mind that pasta is served as an appetizer dish in Italy and that our caponata is very rich, so you may want to keep your portions of on lasagna salad on the small side.

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In our opinion, our lasagna salad is a very cheerful way to perk up a summer lunch or dinner. Drizzle it with some of our olive oil from Vallecorsa, Italy and you will be serving this often!

Ingredients: Serves 4

  • 3/4 cup (200 grams) Yellow Taxi Tomato and Eggplant Caponata, chilled
  • 4 sheets of lasagna
  • 8 slices yellow taxi tomatoes
  • 2 tablespoon extra virgin olive oil
  • 1 teaspoon balsamic vinegar
  • Fresh Italian parsley for garnish

  1. Bring a pot of lightly salted water to a boil and cook the lasagne sheets to just past the al dente stage.
  2. Drain the lasagne sheets and allow them to cool until cool enough to handle. Then slice each lasagna sheet in half.
  3. Arrange a slice of tomato onto each serving dish and layer with a sheet of lasagne, some caponata, another sheet of lasagne, more caponata and finally a slice of tomato and sprig of parsley.
  4. Drizzle with olive oil and balsamic vinegar.
  5. Serve!

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

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