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Tiramisù al pomodoro

 

Il tiramisù al pomodoro non potrebbe essere più facile da mettere insieme. La preparazione non richiede più di 15 minuti e può essere fatta con qualsiasi numero di verdure che arrivano ai mercati. Sarebbe anche delizioso servito con verdure estive alla brace.

Un tiramisù al pomodoro è un ottimo antipasto e può essere servito in bicchieri singoli o semplicemente per farne uno in cui tutta la famiglia può scavare!

Tiramisù al pomodoro – 4 persone

  • 2 pomodori
  • 8 petali di pomodoro essiccato
  • 1 spicchio d’aglio
  • 4 cuil. salsa di pomodoro
  • 100 g di feta
  • 15 cl crema liquida
  • 2 cuil. mascarpone
  • 2 cuil. olio d’oliva
  • 4 rametti di basilico
  • 6 fette di pane a fette
  • sale
  • Pepe


  1. Immergi i pomodori per 15 secondi in acqua bollente. Scolarli, sbucciarli e seminarli. Tagliare la carne a cubetti. Mettere da parte in frigorifero.
  2. Montare la panna fredda fino a quando non è soda. Sale e pepe.
  3. In una piccola ciotola, schiaccia la feta con una forchetta e mescola con il mascarpone e l’olio d’oliva. Aggiungi una generosa quantità di pepe e aggiungi delicatamente la panna montata.
  4. In una grande ciotola, mescolare la salsa di pomodoro con i cubetti di pomodoro freschi, i pomodori tritati essiccati al sole, l’aglio pressato e alcune foglie di basilico tritate.
  5. Tostare le fette di pane a fette e tagliarle a piccoli crostini. Dividi la metà in 4 verrine. Coprire con 1 cucchiaino. miscela di pomodoro quindi crema di feta e ripetere l’operazione. Servire freddo.
  6. La cosa extra
  7. Prima di immergere i pomodori in acqua bollente per lo scafo, fare un taglio trasversale per facilitare la sbucciatura.
  8. Per seminarli, tagliali a metà e strizzali a mano.
  9. Prova anche la nostra ricetta del ceppo Yule di tiramisù

Published by thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

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