Salse per insalata oppure per snacks

mix of dipsQuante volte siete rimasti a corto di salse per insalata oppure per snacks? Qui’ a The Big Dream Factory, vi offriamo una scelta di salse sane utili per la salute del cervello, per aiutarvi a gestire velocemente le vostre feste, spuntini oppure occasioni familiari.

1. Salsa alla Cesare:caesar salad dressing
Adatto per il pollo, pesce, carne di maiale e verdure. In alternativa servire semplicemente nel classico

stile su alcune “lattuga romana”.

  • 2 cucchiai di maionese
  • 1 cucchiaio di panna acida
  • 1 aglio, schiacciato
  • 1 cucchiaio di pecorino, finemente grattugiato
  • 1 cucchiaino di capperi, leggermente schiacciato

1. Unire tutti gli ingredienti

2. Lime fresco:lime mayo
Buono con gamberetti cotti e pollo.

  • 2 cucchiai di maionese
  • 1 cucchiaio di formaggio Philadelphia, a temperatura ambiente
  • 1 avocado, pelati e semi di rimozione
    1 cucchiaio di coriandolo tritato
  • 1 aglio, schiacciato
  • la scorza e il succo di 1 lime

1. Unire tutti gli ingredienti e formare una crema

3. Marie Rose:marie rose
Perfetto con gamberetti.

  • 2 cucchiai di maionese
  • 1 cucchiaio di pomodoro ketchup
  • la scorza e il succo di 1 limone
  • 1 spicchio d’aglio medio sciacciato

1. Unire tutti gli ingredienti per una crema

4. Pesto di basilico & peperoni arrostiti:
Intingere qualsiasi cosa in questa salsa. Oppure in una patata appena sfornata la riempi con la salsa…

  • 2 cucchiai di maionese
  • 1 cucchiaio di pesto al basilico
  • 1 cucchiaio di peperoni rossi arrostiti, tagliati a cubetti

1. Unire tutti gli ingredienti, aggiungere un po’ di pepe se vi piace.

5. Waldorf:waldorf mayo
Si tratta di un condimento che è perfetto con il pollo, pesce, carne di maiale e verdure. Se volete la ricetta per insalata Waldorf, e’ qui.

  • 2 cucchiai di maionese
  • 1 cucchiaio succo di limone
  • 1 cucchiaio di yogurt
  • 2 cucchiaini di polvere di curry
  • Pizzico di sale

1. Mescolare tutto fino a formare una crema.

Antipasto, Condimenti, Contorno, Finger food, Insalata, Salsa , , , , , , , , ,

About thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

Previous Entries Tonno da Ponza sott'olio Next Entries Finocchi gratinati al forno

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.