Salmone con limone, aglio e aneto

lemon dill salmonCondividiamo con voi la nostra ricetta di salmone con limone aglio e aneto perché è una ricetta semplice e il salmone è un pesce molto apprezzato. In Gran Bretagna non c’è una grande quantità di questo pesce per questo è un piacere per me cucinarlo. A causa della rarità in questa nazione è molto costoso, e non vorrei che voi sbagliaste la cottura, OK?

Questo piatto di salmone con limone, sarà pronto in meno di 30 minuti ma nel frattempo ti puoi dedicare a fare altro.

Ingredienti per 4

  • 500 gr filetto di salmone.
  • 1 cucchiaino di burro
  • 1 cucchiaino di olio
  • 1 spicchio di aglio tritato
  • Sale marino e pepe appena macinato
  • Aneto fresco a piacere
  • Fette di limone

lemon dill salmon

  1. Preriscaldare il forno a 395°F/200°C.
  2. Foderare una teglia con carta da forno e spennellarla con un po’ di olio oppure uno spruzzo di olio spray.
  3. Unire il burro, l’olio l’aglio estenderlo in modo uniforme sul pesce. Condire con sale e pepe appena macinato. Spolverare l’aneto tritato e posizionare fette di limone.
  4. Disporre il salmone con la pelle rivolta al fondo.
  5. Mettere in forno e cuocere per 10-15 minuti.
  6. Il salmone sarà pronto quando l’interno avrà raggiunto la temperatura di 57°.
  7. Sfornare immediatamente il salmone continuerà la sua cottura per altri 1 o2 minuti.

Nota è importante ricordarsi che per qualsiasi preparazione di pesce va lasciata riposare per circa 2 minuti prima di essere servito.

Pesce, Secondi , , , ,

About thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

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