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Pane riccio con aglio e mozzarella

Pane riccio con aglio e mozzarella : Aglio formaggio separare il pane che è ripieno di mozzarella fresca, aglio tritato, burro e prezzemolo. Questo è un centrotavola così divertente e commestibile che è fantastico da servire quando ti diverti!

Questa è una delle ricette di pane all’aglio più divertenti per servire i tuoi ospiti. Ammettiamolo, gustoso come il normale pane all’aglio vecchio, non è al centro dell’attenzione.

Incrociando la pagnotta anziché affettandola, stiamo massimizzando la superficie per far penetrare il burro all’aglio e far funzionare la sua magia. Una volta servito, il piccolo riccio “spine” viene separato dal corpo della pagnotta rendendolo un’esperienza di condivisione divertente.

Pane riccio con aglio e mozzarella – 6 persone

  • 1 pagnotta di pane rustico da 600 g
  • 2 250 g di mozzarella fresca
  • 4 cucchiai di prezzemolo tritato finemente
  • 1 spicchio d’aglio
  • 80 g Burro semi salato
  • Sale e Pepe

  1. Preriscalda il forno a 180 ° C (sp.6).
  2. Metti il burro in una ciotola e sciogliilo nel microonde. Aggiungere l’aglio sbucciato e pressato, il prezzemolo tritato e mescolare bene.
  3. Tagliare la mozzarella a fettine sottili.
  4. Tagliare il pane a strisce larghe circa 1 cm, senza tagliare la base. Gira il pane di un quarto di giro e taglialo allo stesso modo per ottenere una griglia.
  5. Spennellare generosamente gli interstizi con burro al prezzemolo, peparli e aggiungere le fette di mozzarella. Spennellate il resto del pane con il resto del burro.
  6. Mettilo sulla teglia foderata con carta da forno. Cuocere per 25-30 minuti. Mettere su un piatto da portata e lasciare che gli ospiti staccino i pezzetti di pane a pasta filata.
  7. Mangia con le dita!

Published by thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

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