Olive and lemon couscous

We like to share with you our recipes that we believe show off our products. Our olive and lemon couscous is simple and a great way to serve some of Piero’s olive tapenade.Piero’s olive tapenade comes from the olive groves of Vallecorsa in the Ausoni Mountains just south of Rome. This area is renowned for growing some of the best olives in Italy, from which is produced some of the best extra virgin olive oil in the country. In a small building tucked away in the olives groves, Piero and his team are creating their tapenade from these same olives.

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We have created a number of recipes which really show off the simplicity of Piero’s olives. This one for Olive and lemon couscous works really well with the olives and chili. In fact, we showcased this recipe at The Ancient Olive in Winter Park, Florida with such success, we decided that we should share it with everyone!

Olive and Lemon Couscous – serves 2

  • 1 jar iCare (Piero’s) olives with chili and fennel
  • 2 cups pearl couscous (cooked according to instructions)
  • 1/4 cup The Ancient Olive lemon infused olive oil
  • Zest and juice of 1 medium lemon
  • 1 small bunch fresh, Italian parsley

  1. Once the couscous is cooked, while it is still hot, add all the other ingredients and mix well.
  2. Serve immediately or chill for up to 1 hour before serving.

 

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

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