Meringa infallibile

meringueMeringa infallibile: Ci sono alcune ricette che leggendole ci possano scoraggiare, abbiamo sentito storie ed esperienze non felici da parte di altre persone. Per questo noi siamo qui per incoraggiarvi ad improvvisare qualche meringa. Una volta che hai imparato e’ un arte molto semplice. Si può andare avanti a fare meraviglie come la ballerina “Pavlova”. Possiamo farle piene di frutta o crema o come il vostro gusto desidera.

Ingredienti: Rende 12 piccole meringhe

  • 100 g di albumi
  • 225 g di zucchero bianco
  1. Mettete gli albumi e lo zucchero in una grande ciotola pulita, e resistente al calore.
  2. Mettete la ciotola su una pentola di acqua bollente molto delicatamente, facendo attenzione che la base della ciotola non tocchi l’acqua.
  3. Lavorare l’impasto fino a quando lo zucchero si è sciolto e l’albume è calda al tatto – circa 10 minuti.
  4. Rimuovere la ciotola dal fuoco quindi utilizzando una frusta elettrica, montare gli albumi fino a quando la miscela è fredda, lucida e rigida, circa 15 minuti.
  5. Preriscaldare il forno a 170 ° C.
  6. Coprire una grande teglia con carta da forno o un tappetino di silicone.
  7. Con la saccapoche o cucchiaio dai la forma che tu preferisci.
  8. Cuocere per 15 minuti, poi spegnere il forno e lasciare la meringa nel forno durante la notte.              Nota:
    La meringa si conserva per un massimo di un mese in un contenitore ermetico o tre mesi nel congelatore.
    Separare ogni uovo dall’albume al rosso in una ciotola separata.
    Non abbiate paura di aggiungere colore, sapore e anche noci al mix meringa una volta che è montata.

meringue

Dolce, Frutta , , ,

About thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

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