Jerk Chicken Kebabs

jerkchickkab (3)I love this recipe. This has been a favourite recipe for us for a very long time. We think it has something to do with the fact that although the marinade has a mixture of what would otherwise be intense flavours, it just works!

For those of us who lead very busy lives (and who doesn’t), this recipe has only 3 steps: marinate, thread, cook.

Ingredients (Makes 12):
  • 1 kg (2 lb) chicken breast, boneless and skinless, cut into bite size pieces
For the marinade:
  • 1 tablespoons ground nutmeg
  • 1 tablespoon ground allspice
  • 1 tablespoon ground cinnamon
  • 1 red onion, chopped
  • 4 spring onions, finely chopped
  • 60 ml (1/4 cup) extra virgin olive oil
  • zest and juice of 1 orange
  • zest and juice of 1 lime
  • 60 ml (1/4 cup) soy sauce
  • 6 sprigs fresh thyme leaves
  • 1 clove garlic
  • 2 inches fresh root ginger, peeled
  • 1/2 teaspoon each salt and ground black pepper

1. In a food processor place all of the above ingredients except the chicken and blend to a purée
3. In a resealable plastic bag, place 1/4 of the marinade with all of the chicken then refridgerate overnight
5. Arrange the chicken on skewers and place 5 inches away from a medium to hot grill
6. Grill for up to 5 minutes on each side until juices run clear
7. In a small pan heat the remaining marinade

Serve over basmati rice with sliced cucumber dressed with yogurt, pour the warm marinade over the chicken and sprinkle everything with a little nutmeg and flat leaf parsley.

 

 

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

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