Champignon farciti al formaggio di capra e spinaci

Amiamo i funghi e quando c’è un’abbondanza di spinaci, ci rivolgiamo a questa ricetta per i champignon farciti di spinaci e formaggio di capra, è il perfetto finger food.

Spinaci leggeri e pepati con formaggio di capra cremoso è una fantastica combinazione di sapori. Questi champignon ripieni sono pieni di sapore, consistenza e faranno tornare tutti al tavolo per di più. Faresti meglio a fare più di quello che pensi di aver bisogno.

Aggiungi questa ricetta alla tua collezione perché di tutti gli antipasti questo è uno dei più facili da accumulare.

Champignon farciti al formaggio di capra – per 4 persone

 

  • 12 Champignon di Parigi medi
  • 100 grm formaggio di capra
  • 200 grm Spinachi già lessati
  • 2 – 3 Steli di erba cipollina
  • 2 – 3 cucchiai Olio extravergine di oliva
  • Sale e pepe

  1. Mondate gli champignon, eliminate la parte radicale e passateli con un folgio di carta assorbente leggermente inumidito.
  2. Staccate i gambi, tritateli e raccogliete il trito in una ciotola.
  3. Scavate leggermente le cappelle e unite quanto estratto al trito di gambi preparato.
  4. Scaldate 2 cucchiai di olio in una padella, unite il trito di funghi e fate soffriggere per pochi minuti.
  5. Strizzate e tritate li spinachi, uniteli al soffritto e lasciate insaporire per qualche minuto. Al termine, regolate di sale e pepate.
  6. Raccogliete il tutto in una terrina. Unite il formaggio, profumate con l’erba cipollina tagliuzzata e amalgamate con un cucchiaio di legno.
  7. Distribuite il composto nelle cappelle svuotate.
  8. Disponetele in una teglia, foderata con carta forno, irrorate con un filo di olio e fate cuocere in forno già caldo a 180C per una ventina di minuti.
  9. Levate e servite.
Antipasto, Contorno, Finger food, Vedure

About thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

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