Cagliata di limone in 10 minuti

cagliata di limoneSì, è davvero possibile fare la cagliata di limone in 10 minuti!

In Inghilterra quando ero giovane, la cagliata di limone era un trattamento speciale in quanto poche persone hanno fatto a casa. Abbiamo servito sopra pane tostato caldo imburrato per la prima colazione e quando il vaso era vuoto non ci aspettavamo di vedere più da molto tempo. Era così costoso da comprare! Ora che posso farlo in 10 minuti, lo uso per tutti i tipi di altre ricette, ripieni di torte, muffin, creme e servita con ricotta, è un sogno! Una volta effettuata la cagliata di limone in 10 minuti, manterrà conservato in un luogo fresco e buio per un massimo di un mese, se si può nudo di lasciarlo da solo!

Ingredienti:

  • 3 x 350 ml vasetti, sterilizzati (o 6 x 225 gr)
  • il succo e la scorza di 4 grossi limoni
  • 4 grandi uova fresche
  • 350 gr di zucchero semolato (lo zucchero bianco raffinato)
  • 225 gr di burro, tagliato a dadini ed a temperatura ambiente
  • 1 livello cucchiaino di maizena (amido di mais)
  1. Preparare un bagnomaria: riempire una pentola quarto con acqua. Portate l’acqua a bollore.
  2. Leggermente sbattere le uova poi aggiungere il resto degli ingredienti in una terrina poi sedersi la ciotola sopra l’acqua in modo che tocchi solo.
  3. Sbattere continuamente con una frusta palloncino fino a quando il composto si addensa – circa 7-8 minuti.
  4. Quindi, abbassare il fuoco al suo valore minimo e lasciar sobbollire per un altro minuto, continuando a sbattere.
  5. Togliere dal fuoco e versare la cagliata di limone nelle calde, vasetti sterilizzati, riempiendoli quanto più completa possibile.
  6. Coprire immediatamente con dischi cerati e coperchio mentre è ancora caldo

cagliata di limone

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About thebigdreamfactory

My name is Susie Evans-Ardovini and I created The Big Dream Factory. I was born in the UK and have been a chef and restauranteur for over 30 years. During this time I have also lived in France and Italy where I visited many beautiful places and met many wonderful people. I am particularly impressed with the Italian way of life and their approach to food. Many families work extremely hard to grow and produce their own salumi, cheese, wine and olive oil which means that they have a wealth of knowledge and experience, most of which has been handed down through countless generations. It is no different in the kitchen. Nearly all foods served at an Italian table have been gathered from someones garden or field, and is then served alongside homemade, pasta, gnocchi, and countless dishes that could not be recounted in this tiny space since each family's knowledge is unique ... well, you can only imagine. I have walked Rome, climbed to the top of the Vatican, seen Milan, Venice, the Cinque Terre, climbed mountains, walked The Path of the Gods, wandered the great city of Napoli, lived on the little Island of Ponza and gathered a pile of friends, family and photographs as well as invalueable experience along the way. I became a new immigrant to the U.S.A on December 15th, 2013. With the support of many great friends and a passion (bordering on obsession), I am here in search of the American Dream and to bring you the natural flavours and vibrant colours of Italy. All my pasta, gnocchi and biscotti are made by hand just as I saw Italians do in homes and good restaurants all over Italy, every day and sometimes, twice a day. I hope you enjoy my creations and invite you to share your comments, photographs and recipes with me on Facebook or Twitter. In return I of course, will share beautiful Italy with you.

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