Baked potato wedges with pesto dip

potato skins basil mayonnaise 320Baked potato wedges with pesto dip: Americans often use what is known as a coating or ‘Rub’ on meat and fish. These ‘rubs’ are a combination of herbs and spices that are applied to enhance flavour. It is similar to that found on American chips so we applied the same technique to our baked potato wedges with pesto dip with wonderful results!

While we are using our oven, we like to make use of all that energy so as not to waste a drop of it, by filling the oven with as much as we can. In many cases, this means cooking up a batch of baked potatoes. We keep the cooked potatoes in the fridge for a couple of days and then use them to make our baked potato wedges with pesto sauce.

It is the perfect finger food! As well as our homemade pasta, our baked potatoes wedges with pesto dip, have proven to be very popular on the dinner table here at The Big Dream Factory and we hope you like it too!

Ingredients for 4:

  • 6 medium potatoes, previously baked
  • 1 tablespoon salt
  • 3 tablespoons paprika
  • 1 teaspoon black pepper
  • 2 teaspoons garlic powder
  • 2 teaspoons onion powder
  • 3 tablespoons olive oil

For the pesto sauce:

  • 6 tbsp mayonnaise
  • 3 tablespoon of pesto sauce

potato skins basil mayonnaise 320

  1. Preheat the oven to 385F / 195C.
  2. With a sharp knife, cut along the length of each potatoes to form 6-8 big slices.
  3. Toss the potato slices in olive oil, salt and spices.
  4. Place the potatoes on a baking sheet in single layer.
  5. Place in the center of the oven for about 30 – 45 minutes, turning occasionally until the potatoes brown and turn slightly crispy around the edges.
  6. Meanwhile, make the pesto dip.
  7. Serve warm potatoes with the pesto dip.
  8. Add some sparkling conversation and a couple of beers then enjoy!

Pubblicato da thebigdreamfactory

Mi chiamo Susie Evans-Ardovini e ho creato La Grande Fabbrica dei Sogni e Pasta Nostra USA. Sono nata nel Regno Unito e sono chef e ristoratrice da oltre 30 anni. In questo periodo ho vissuto in Francia e in Italia dove ho visitato molti posti bellissimi e conosciuto tante persone meravigliose. Sono particolarmente colpito dallo stile di vita italiano e dall'approccio al cibo. Ho camminato per Roma, salito in cima al Vaticano, visto Milano, Venezia, le Cinque Terre, scalato montagne, percorso Il Sentiero degli Dei, vagato per la grande città di Napoli, vissuto sull'isola di Ponza, raccolto capperi su Pantelleria e ha raccolto un mucchio di amici, familiari e fotografie oltre a un'esperienza inestimabile, lungo la strada. Sono diventato un nuovo immigrato negli Stati Uniti il 15 dicembre 2013. Con il supporto di molti grandi amici e una passione (al limite dell'ossessione), sono qui alla ricerca del sogno americano. Spero che le mie creazioni vi piacciano e perdonate il mio italiano :)

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