This cold cous cous is easy to make and it takes less than 30 minutes to prepare. It’s a delicious summer dish which can be included in a picnic menu. Try it and let me know if you like it.
Italian version / Ricetta in italiano HERE/QUI
COLD COUS COUS
INGREDIENTS
- 250 g cous cous
- 250 ml water
- 20 g butter
- 200 g tuna in olive oil
- some rocket leaves
- some caper berries
- 20 g pistachios
- extra vergin olive oil
- salt and black pepper
DIRECTIONS
Pour water in a large saucepan. Add 1 tablespoon of oil and a generous pinch of salt and bring to boil.
Pour in the cous cous and remove from heat.
Allow to swell and absorb all the water for 2 minutes, then add the butter.
Heat again on very low heat for 3 minutes and stir with a fork to separate the grains.
Put the cous cous in a large bowl and let it cool completely.
Drain tuna, break it up with a fork and add it to the cous cous.
Drain caper berries, wash them and dry well. Add them too.
Chop pistachios roughly.
Add the rocket leaves and the chopped pistachios to the other ingredients and blend them.
Finally season the cold cous cous with two tablespoons of oil, salt and freshly ground black pepper.
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Buonissimo il cous cous, e piuttosto originale questa versione!
Si davvero….una veloce alternativa al riso freddo
seguo con molto interesse e piacere tutte le tue ricette ,ho un figlio che è diventato vegetariano ..e ha rivoluzionato il mio modo di cucinare .ma grazie a te me la sto cavando bene ……oggi però mi hai spiazzato ……la ricetta in inglese ho avuto bisogno del traductor !! un abbraccio affettuoso da una “vecchia zia “
Ma Lauraaaaaaaaaa…..all’inizio della ricetta, proprio sotto la presentazione, c’è il link alla ricetta in italiano. Queste in inglese le tengo per chi mi segue dall’estero!