Salsa Marinara fatta in casa

Salsa Marinara fatta in casa 

Questa fresca Salsa Marinara è un’aggiunta sfiziosa in molte ricette. Sia che tu stia preparando pizze o pasta, aggiunge la giusta dose di gusto a ogni piatto.
E’ veramente semplice da preparare e una volta provata non potrete più farne a meno.

Ingredienti

  • 2 cucchiai di olio evo;
  • 2 spicchi d’aglio tagliato a fettine sottili;
  • peperoncino tritato quanto basta;
  • 500gr. di pomodori pelati in purea;
  • basilico fresco tritato
  • sale e pepe quanto basta.

Preparazione

  1. In una casseruola media a fuoco medio-alto, riscaldare l’olio. Aggiungere l’aglio e il peperoncino tritato. Cuocere per 2 minuti.
  2. Aggiungere i pomodori, il basilico, il sale e il pepe. Portare a ebollizione, ridurre il fuoco a medio e cuocere a fuoco lento, scoperto, per 30 minuti o fino a quando addensato.
  3. Conservare la salsa in frigorifero per un massimo di 1 settimana o nel congelatore massimo 2 mesi.

Homemade Marinara sauce

This fresh Marinara sauce is a delicious addition to many recipes. Whether you are preparing pizzas or pasta, it adds the perfect amount of flavor to every dish.
It’s really easy to prepare and once you’ve tried it you can not do without it.

INGREDIENTS

  • 2 tablespoons of extra virgin olive oil;
  • 2 cloves of garlic cut into thin slices;
  • minced chilli as required;
  • 500gr. peeled tomatoes in puree;
  • chopped fresh basil
  • salt and pepper as required.

PREPARATION

  1. In a medium saucepan over medium-high heat, heat the oil. Add the garlic and crushed red chilli pepper. Cook for 2 minutes.
  2. Add the tomatoes, basil, salt and pepper. Bring to a boil, reduce the heat to medium, and simmer, uncovered, for 30 minutes or until thickened.
  3. Store the sauce in the refrigerator for up to 1 week or freeze for up to 2 months.

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