Ingredienti per 4 persone
350 gr di funghi champignon (già puliti e lavati)
400 gr di patate
1 dado vegetale
2 cucchiai di panna da cucina
2 l di acqua
Procedimento
Pulite, lavate e tagliate grossolanamente sia i funghi che le patate. Mettete a bollire l’acqua con il dado vegetale e sale.
Quando l’acqua bolle, mettete le patate a cuocere e, dopo 10 minuti, aggiungete i funghi.
In un frullatore mettete tutte le verdure, i due cucchiai di panna e un pochino di brodo e omogeneizzate il tutto. Se la crema ottenuta è troppo densa, potete allungarla con il brodo fino ad ottenere la consistenza voluta.
Buon appetito!
ENGLISH VERSION
This is one of my favorite “comfort food” … I made it for the first time and the result was excellent.
Serves 4
350 grams champignon mushrooms (already cleaned and washed)
400 grams potatoes
1 vegetable stock cube
2 tablespoons heavy cream
2 l water
Proceedings
Clean, wash and coarsely chop mushrooms and potatoes. Boil water with the vegetable stock cube and salt.
When the water boils, put the potatoes to cook and, after 10 minutes, add the mushrooms.
Cook over low heat for 10-15 minutes and when the potatoes are tender turn off the burner.
In a blender put all the vegetables, the two tablespoons of cream and some broth and mix well. If the cream is too thick, you can string it out with the broth until you get the desired consistency.
Bon Appetite!