Tacchino al limone e vino bianco – Turkey with lemon and white wine

  • Preparazione: 45 Minuti
  • Cottura: Minuti
  • Difficoltà: Medio
  • Porzioni: 4 persone
  • Costo: Medio

Ingredienti

  • Fesa di tacchino (Turkey breast) 400 g
  • Succo di un limone (The juice from one lemon)
  • Vino bianco (A glass of white wine) 1/2 bicchieri
  • Aglio (A garlic clove) 1 spicchio
  • Scalogni (Shallots) 2
  • Farina (Flour) q.b.
  • Olio extravergine d'oliva (Extra virgin olive oil)
  • Sale (Salt)
  • Pepe (Pepper)
  • Prezzemolo (Parsley) q.b.

Preparazione

  1. Far riscaldare 3-4 cucchiai di olio in una padella antiaderente dove far soffrigere i 2 scalogni per circa 5 minuti, precedentemente affettati, e l’aglio tritato.

    Firstly heat 3/4 tablespoons of oil in a pan. Brown the shallots, already minced, and the chopped garlic for 5 minutes ca. 

  2. Tagliare la fesa di tacchino a bocconcini , infarinarli e soffriggerli a fuovo vivo assieme al soffritto.

    Cut, flour and fry slightly the breast with the mirepoix on high flame. 

  3. Quando saranno dorati da entrambe le parti salarli e peparli e versarvi il vino. Cuocere per circa 10-12 minuti a fuoco basso.

    When golden, sprinkle some salt and pepper on each side and pour the wine on top. Cook for 10/12 minutes ca. on low flame.

  4. A cottura quasi ultimata versare il succo di limone e il prezzemolo tritato, far insaporire per circa 2-4 minuti.

    Finally when the breast has almost finished cooking, pour the lemon juice and sprinkle the parsley on top and let cook another 2-4 minutes. Once finished ….. enjoy your meal!

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